Ik heb dezelfde verzekeraar als de tegenpartij

Wat als ik ben verzekerd bij dezelfde maatschappij als de tegenpartij?
sub6

Het is mogelijk dat bij een verkeersongeval de betrokken personen bij dezelfde maatschappij verzekerd zijn.

 

In dit geval is het niet ongewoon dat de verzekeringsmaatschappij het geschil intern wenst te beslechten.

 

Het is een goed idee om een advocaat te raadplegen zodra u een antwoord van uw verzekeraar heeft over de beslechting van het geschil. Het is zeker de moeite waard om ons advies in te winnen zodra u een antwoord ontvangt van uw verzekeraar over de beslechting van het geschil:

  • ofwel beschouwt uw verzekeraar u als schuldige voor het ongeval en vergoedt hij de tegenpartij, maar u gaat niet akkoord.

  • ofwel wordt u niet geacht schuld te hebben aan het ongeval, ofwel gaat u niet akkoord met het voorstel van de verzekeraar.

 

In geval van een dergelijk conflict met uw verzekeraar heeft u de mogelijkheid om advies in te winnen bij een advocaat onder de zogenaamde "objectiviteitsclausule" die in uw verzekeringscontract is opgenomen (lees meer).

 

De advocaat kan u helpen en onderzoeken of er een betere oplossing voor uw geschil is dan de oplossing die uw verzekeraar voorstelt.

Uw rechtsbijstandsverzekeraar kan immers niet tegen zichtzelf discussiëren, waardoor wij de rol van uw rechtsbijstandsverzekeraar kunnen overnemen.

 

Indien u ons gemotiveerd advies wenst met betrekking tot een ongeval waarbij u was betrokken, kan u ons hieronder contacteren.

Terug naar hoofdthema's

Heb je een specifieke vraag?

Vul hier uw gegevens in
Document toevoegen

Indien je graag een document wil delen, kan dit hier. Dit kan ons een betere kijk geven op jouw concrete situatie.