Mijn verzekeraar vraagt mij om te betalen

Hoe kan ik mij verzetten indien ik een schade-eis ontvang van mijn eigen verzekeraar?
sub3

Het kan gebeuren dat uw verzekeraar u vraagt om te betalen wanneer u aansprakelijk bent bevonden voor een verkeersongeval.

 

Indien u zelf een ongeval veroorzaakt en u bent in fout, zal uw B.A.-verzekeraar in eerste instantie de schade aan de andere partij(en) vergoeden (lees meer).

 

Echter, in sommige gevallen heeft uw B.A.-verzekeraar het recht om deze uitgaven van u terug te vorderen. Dit wordt ook wel “regres” of “recht van verhaal” genoemd.

 

Dit is onder meer het geval indien u reed in staat van dronkenschap, wat betekent dat u geen controle meer had over uw daden. Indien u positief heeft geblazen, betekent dit niet automatisch dat u ook in staat van dronkenschap verkeerde.

 

Enkele andere gevallen waarin uw B.A.-verzekeraar uitgaven kan terugvorderen van u, zijn: rijden zonder een (geldig) rijbewijs te hebben, rijden tijdens het rijverbod, straatracen, niet in orde zijn met de technische keuring…

 

In heel veel gevallen zal u deze vordering echter kunnen betwisten. Het verdient dus de voorkeur om niet zomaar blindelings te betalen, maar eerst het advies in te winnen van één van onze advocaten, die de situatie zal analyseren en nagaan of aan de voorwaarden is voldaan.

 

Verzekeringsmaatschappijen zullen immers vaak proberen om geld terug te vorderen terwijl zij weten dat niet aan de voorwaarden is voldaan.

 

Afhankelijk van uw polis is het mogelijk dat uw rechtsbijstandsverzekeraar dekking verleent voor de kosten van een advocaat voor het betwisten van deze vordering.

 

Hier kan u lezen over de verschillende wijzen waarop uw B.A.-verzekeraar het geld zal proberen in te vorderen bij u.

 

Indien u hier meer informatie over wenst of een specifieke vraag heeft, kan u ons hieronder contacteren.

Terug naar hoofdthema's

Heb je een specifieke vraag?

Vul hier uw gegevens in
Document toevoegen

Indien je graag een document wil delen, kan dit hier. Dit kan ons een betere kijk geven op jouw concrete situatie.