Alles over aansprakelijkheid en schade

Betrokken bij een verkeersongeval? Gebruik onze chatbot  - of ontdek zelf onze website -  en kom erachter wie aansprakelijk is en hoe uw schade kan worden berekend.
1
Kies een thema
2
Bepaal de richting van de betrokkenen
3
Verfijn jouw situatie
4
Ontvang het resultaat

Hoe werkt onze chatbot?

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Op basis van opeenvolgende afbeeldingen van verkeerssituaties geeft onze chatbot een inschatting van wie aansprakelijk is voor het verkeersongeval.

Ook vragen over hoe jouw aansprakelijkheid kan worden betwist, hoe je jouw schadevergoeding kan samenstellen of hoe je jouw schadevergoeding kan vorderen, worden door onze chatbot beantwoord.

Onze chatbot zal je zelfs bijstaan in de zoektocht naar een geschikte expert of advocaat gespecialiseerd in aansprakelijkheidsrecht om je met woord en daad verder bij te staan. 

De chatbot werd opgebouwd op basis van verschillende bronnen om jou een goede inschatting te geven wie aansprakelijk is voor het verkeersongeval:

·        De Belgische (verzekerings)wetgeving
·        De RDR-regeling door verzekeringsmaatschappijen
·        Meer dan 500 gerechtelijke beslissingen
·        Onze jarenlange expertise in verzekerings- en aansprakelijkheidsdossiers

Kies een thema

Waarom kiezen voor Intolaw advocaten in verkeersrecht?

Wij geloven sterk in een gratis eerste dienstverlening. Zo delen geheel vrijblijvend onze kennis en staan onze experten en advocaten je graag te woord. Wij zijn 7 dagen op 7 en 24 uur per dag bereikbaar via een brede waaier aan kanalen: WhatsApp, telefoon, e-mail of chatbot. Wij geloven in heldere en transparante adviezen. In 89% van de verkeersongevallen wordt door de verzekeringsmaatschappijen binnen de 24 uur bepaald wie aansprakelijk is voor een verkeersongeval. Dit is niet altijd in het voordeel van de betrokken partijen. Intolaw advocaten helpt om duidelijkheid te scheppen op de vraag of je wel, dan niet, aansprakelijk kan worden gesteld voor een verkeersongeval.


Wij geloven dat slachtoffers recht hebben op een correcte en volledige schadevergoeding. De meerderheid van de uitbetaalde vergoedingen voor lichamelijke en materiële schade aan de slachtoffers van een verkeersongeval zijn niet correct of minstens onvolledig. Als slachtoffer hebt je recht op een volledige en correcte vergoeding.

 
Wij geloven dat iedereen het recht heeft om te worden verdedigd. In 99% van de gevallen waar een verkeersongeval gepaard gaat met (bvb.) alcohol achter het stuur maken de verzekeringsmaatschappijen hun intentie bekend om de uitbetaalde vergoedingen aan de tegenpartij terug te vorderen van hun verzekerden. Zelfs al zou je alcohol hebben genuttigd en ben je betrokken in een verkeersongeval, dan nog houdt dit niet automatisch in dat je moet opdraaien voor de kosten. 

De meest voorkomende situaties waarin bijstand nodig is

Een overzicht van situaties waarbij wij steeds aanraden om een expert of een advocaat gespecialiseerd in het verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht te raadplegen.
Je bent het oneens over wie aansprakelijk is na een verkeersongeval. Je gaat niet akkoord met de voorgestelde materiële en of lichamelijke schadevergoedingen. 

Je staat niet op eenzelfde lijn met je eigen verzekeringsmaatschappij of je eigen  verzekeringsmaatschappij vordert de uitbetaalde schadevergoedingen van jou terug. 
Het begroten van de lichameljike schade is niet geheel eenvoudig. Je wordt door verschillende medische experten aangesteld door de verzekeringsmaatschappijen onderzocht en je stelt je je vragen bij de manier waarop de vergoeding zal worden berekend.
De materiële schade wordt begroot door een door de verzekeringsmaatschappij aangeduide expert die jouw voertuig komt bekijken. Of je stelt je vragen over de hoegrootheid van de voorgestelde schadevergoedingen.
Raadpleeg steeds een expert of een advocaat gespecialiseerd in verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht om een eerste advies in te winnen. 
Je hebt een dagvaarding ontvangen? Wat nu? Is het de tegenpartij die jou dagvaardt omdat deze meent dat jij aansprakelijk bent voor het ongeval? Of is het jouw eigen verzekeringsmaatschappij die jou dagvaardt om de uitbetaalde schadevergoeding van jou terug te vorderen?

Dringend advies en bijstand nodig?

Heb je snel een antwoord nodig op jouw vragen? Stel je vraag onmiddellijk aan één van onze juridische medewerkers voor advies op maat. 

Bel ons!

Klik hier!

Vrijblijvend & 100% gratis

Wij geloven sterk in een gratis eerste dienstverlening.

Je hebt recht op een eerste vrijblijvend advies van onze experten en advocaten.

Team van experten

Ons team bestaat uit experten en advocaten gespecialiseerd in verkeersrecht.
Zij beantwoorden vragen en behandelen dossiers over gans België.

47+ advocaten

Over onze vestigingen in Gent, Luik en Brussel heen beschikken wij over een gemotiveerd team van 47 experten en advocaten gespecialiseerd in verkeersrecht.

Over ons

Wij geloven dat 80% van de juridische dienstverlening gratis kan. Hoe wij dat waarmaken? Volgend filmpje maakt je wegwijs in de werkwijze van Intolaw en hoe wij het recht voor iédereen toegankelijk maken.

Reviews van onze klanten

Goede rechtsbijstandverlening verkeersrecht.
Bij het eerste telefonisch contact kregen wij meteen uitgebreid en duidelijk uitleg. De medewerkers waren steeds vlot te bereiken en spraken met kennis van zaken. De verzekeringsmaatschappij had ons gezegd dat wij niet in aanmerking kwamen voor rechtsbijstand, hoewel wij daarvoor verzekerd waren, maar na tussenkomst van Intolaw bleek dat wij daar wel recht op hadden. Intolaw heeft de zaak verder opgevolgd en onze belangen juist verdedigd.
A.D. - 11 juni 2020 via Trustpilot
Ik kende deze maatschappij totaal niet, maar ze hebben mij enorm goed geholpen op een proffessionele en menselijke manier, je bent bij hen niet zomaar een dossiernummertje, maar er wordt echt naar jou geluisterd. En gaven hulp op maat. Nog eens een welgemeende dank je wel.
RV - 11 juni 2020 via Trustpilot
Heel vriendelijke mensen met kennis!
Zeer snel gecontacteerd geweest en juiste en voldoende info verkregen!
Enorm bedankt!
Daan
Klant - op 20 mei 2020 via Trustpilot
Meer reviews

Gezien in de pers

Contacteer ons nu voor gratis juridisch advies

Heb je een ongeval gehad, ben je het niet eens met je verzekeraar of wil je gewoon meer informatie over de gevolgen van een verkeersongeval? Contacteer ons voor gratis juridisch advies.

Beslis daarna of je je door ons wenst te worden bijgestaan in de verdere behandeling en opvolging van jouw dossier.