Objectiviteitsclausule

Heb ik recht op advies van een advocaat als ik het niet eens ben met mijn rechtsbijstandsverzekeraar?
sub6

Indien u rechtsbijstand heeft (lees meer) zal uw rechtsbijstandsverzekeraar in eerste instantie uw dossier opvolgen en tot een regeling proberen komen met de tegenpartij.

 

Het is echter goed mogelijk dat u het niet eens bent met de strategie van uw rechtsbijstandsverzekeraar (bijvoorbeeld als zij van oordeel zijn dat u aansprakelijk bent, of als zij een te lage schadevergoeding voorstellen). In dat geval kan u beroep doen op een clausule in uw polis, genaamd de “objectiviteitsclausule”. Volgens de wet dient deze clausule verplicht aanwezig te zijn in de polis.

 

Deze clausule biedt u de mogelijkheid om advies te vragen aan een advocaat zodra u het niet (meer) eens bent met het standpunt van uw verzekeraar.

 

Indien uw advocaat uw standpunt bevestigt (positief advies), is uw rechtsbijstandsverzekeraar verplicht om dekking te verlenen voor alle kosten van de verdere procedure.

 

Het is dan ook bijzonder raadzaam om een advocaat te raadplegen in geval van een geschil met uw verzekeraar.

 

Indien u ons gemotiveerd advies wenst met betrekking tot een ongeval waarbij u was betrokken, kan u ons hieronder contacteren.

Terug naar hoofdthema's

Heb je een specifieke vraag?

Vul hier uw gegevens in
Document toevoegen

Indien je graag een document wil delen, kan dit hier. Dit kan ons een betere kijk geven op jouw concrete situatie.